ЗНАЇМО! Знайомимось із змінами у харчуванні.
2021-12-17 13:32:00
Зміни щодо норм харчування в закладах освіти:
- Обмежено кількість солі та цукру, жирів рослинного і тваринного
походження, а також соків;
- До норм не включено ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консервів, кондитерські вироби, через те, що вони містять високий вміст солі, цукру, а деякі з них консерванти та трансжирні кислоти, що суперечить принципам здорового харчування;
- Зменшено кількість споживання хліба та картоплі. Натомість збільшено кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових;
Ø Вилучено таблицю заміни харчових продуктів, що пов’язано з принципами раціонального харчування.